A zip fájlok lehetőséget adnak arra, hogy több fájlt egyetlen „.zip” fájlba csomagoljunk. Ez egy egyszerű módja több fájl megosztásának és letöltésének az interneten. Ha az
áruházunkból vásárolsz egy olyan letöltést, ami több fájlt tartalmaz (hangoskönyvek, zenei albumok vagy ebookok), akkor nagy valószínűséggel egy zip fájlt fogsz letölteni. A
következőkben néhány tippet olvashatsz arról, hogyan tudod megnyitni a fájlokat,amiket a zip fájl tartalmaz.

Ha a letöltött fájlokat egy hordozható eszközön szeretnéd tárolni, többnyire sokkal
egyszerűbb, ha először a számítógépedre töltöd le őket, kicsomagolod őket a számítógépeden egy előre telepített programmal, és aztán helyezed át őket a hordozható eszközre.

Windows PC esetén
Navigálj oda, ahova letöltötted a zip fájlt! Úgy tudod kicsomagolni a zip könyvtár tartalmát, hogy jobb egérgombbal a fájlra kattintasz, kiválasztod A kibontás ide lehetőséget, és aztán követed az utasításokat.

Android hordozható eszközök esetén
Letöltheted a vásárlásod közvetlenül a hordozható eszközödre. Ezután le kell töltened egy kicsomagoló alkalmazást és egy fájlmenedzsment alkalmazást. Kövesd az utasításokat, amiket az alkalmazás megad!

Mac esetén
A zip fájl tartalmát úgy tudod kibontani, hogy duplán rá kattintasz.

Apple hordozható eszközök esetén
Ha azt választod, hogy valamelyik termékünket közvetlenül az Apple készülékedre töltöd le, különböző alkalmazások is elérhetők, amivel ki tudod bontani a zip fájlt. Csak keress rá a „kicsomagolás” vagy „unzip” szóra az App Store áruházban! Lehet, hogy szükséged lesz egy fájlmenedzsment alkalmazásra is, amit úgy találsz meg, ha rákeresel a "file manager" szóra.