Zip-filer är ett sätt att packa ett antal filer i en enda “zip”-fil. Det är ett enklare sätt att dela och ladda ner en samling filer på nätet. Om det du köper eller laddar ner från vår butik innehåller flera filer (ljudböcker, musikalbum, eller e-böcker), kommer du troligen ladda ner en “zip”-fil. Här följer några tips på hur du får tillgång till innehållet av filer i en sådan “zip”-fil.

Om du avser att ha det du laddat ner på en bärbar enhet är det oftast mycket lättare att först ladda ner dem till din dator, och låsa upp zip-filen med den förinstallerade mjukvaran på din dator, och därefter överföra dem till din enhet. 

För Windows PC
Leta upp den nerladdade zipfilen av varan. För att få hela innehållet av zip-mappen, höger-klicka på mappen, klicka på Extrahera alla/Extract All och följ instruktionerna.

For Android Portable Devices
You can download your purchase straight onto your device. You'll then need to download an unzipping app and possibly a file management app. Follow the instructions outlined in whichever apps you choose to use.

För bärbara Androidenheter
Du kan ladda ner ditt inköp direkt på din enhet. Sedan behöver du ladda ner en app för att packa upp zip-filen och förmodligen även en app för att hantera filen. Följ de anvisade instruktionerna i den app du väljer att använda.

För Mac
För att få tillgång till innehållet i zip-mappen, dubbelklicka helt enkelt på zip-filen.

För Apple bärbara enheter

För den som väljer att ladda ner en av våra produkter direkt på sin Apple-enhet finns det tillgängliga appar i app store som du kan ladda ner för att packa upp filerna på din enhet. Sök bara på “"unzip”" medan du söker på app store. Det kan också behövas en nerladdning av en filhanteringsapp som du kan finna genom att söka på “"file manager".