Een zip-bestand is een bestand waarin één of meer computerbestanden zijn ondergebracht. Het is een manier om eenvoudig meerdere bestanden online te sturen en te downloaden. Als u via onze winkel een elektronisch produkt aanschaft dat uit meerdere bestanden bestaat (zoals audioboeken, muziek albums of e-books), dan is het zeer waarschijnlijk dat u een zip-bestand downloadt. Hier volgen enkele tips voor het uitpakken van de bestanden uit het zip-bestand.

Indien u van plan bent om de gedownloade artikelen op een draagbaar toestel te zetten, dan is het vaak veel makkelijker om ze eerst op een computer te zetten, ze daar uit te pakken met software die al op de computer aanwezig is, en ze daarna over te zetten op uw draagbare toestel.

Voor Windows PC
Ga naar de plaats waar het zip-bestand is gedownload op uw computer. Om de gehele inhoud van het zip-bestand uit te pakken, klikt u de rechter muisknop en kiest u voor “Alles uitpakken”. Volg daarna de instructies.

Voor draagbare toestellen van Android
U kunt uw aanschaf direct op uw toestel zetten. U heeft daarna een app nodig voor het uitpakken van zip-bestanden en mogelijk ook een app voor het beheer van bestanden. Volg de instructies van de apps die u gekozen heeft.

Voor Mac
Dubbelklik het zip-bestand om de inhoud ervan uit te pakken.

Voor draagbare toestellen van Apple
Indien u onze artikelen direct op uw draagbare toestel van Apple wilt downloaden, dan kunt u in de App Store apps vinden voor het uitpakken van zip-bestanden. U kunt zoeken naar “unzip” in de App Store. Het kan zijn dat u daarnaast een app moet downloaden voor het beheren van bestanden. U kunt die vinden door te zoeken naar “bestand beheer” of “file manager”.